Click for Hannover, Saksa Forecast

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Vihdoin Hannoverissa

Päivät Hampurissa meni nopeasti. Mitään erityistä ei juuri tehty, lähinnä nautittiin kauniista säästä puutarhassa ja jätskillä ja maanantaina käveltiin ympäri keskustaa. Maanantaina tosin junalippuautomaatti söi mun 20e, joten pikaisesta junalipun ostosta tulikin vähän pitempi kun jouduttiin jonottamaan infopisteessä. Rahaa en vielä saanut takaisin, vaan piti täyttää sellainen lappu, johon piti merkitä saksalainen pankkitili. Raha tulee nyt sitten Marin tilille ja hän maksoi minulle uuden lipun. Prepaidinkin sain hankittua puhelimeen, joten nyt mulla on saksalainenkin numero, vaikkakaan en todellakaan muista sitä ulkoa. Tässä pari kuvaa vielä viikonlopulta.


Jäätelöä! Miksei Suomessa ole samanlaisia jäätelökahviloita kuin Saksassa, vaikka suomalaiset ovat eurooppalaisittain jäätelön kärkikuluttajamaita?


Sara väsyi kaupungilla kiertelystä kertakaikkiaan ja kiukuteltuaan jonkin aikaa sammui kuin puulla päähän lyötynä Marin syliin.

Hannoveriin saavuin tiistaina junalla. Koska Tapani tulee jo lauantaina ja käymme joka tapauksessa Marin luona, jätin valtavan matkalaukkuni vielä sinne. Helpompi raahata tavaroita kahdestaan, sitäpaitsi osan olen saanut tuotua tänne jo repussa. Alkuillan vietin Ikeassa, joka sijaitsee Hannoverin kuuluisan messualueen vieressä, mutta muuten keskellä ei mitään. Tuli ostettua kaksi tyynyä, kaksi peittoa, yksi pussilakanasetti (toisen lainaan Marilta), kaksi pyyhettä ja kaikenlaista pientä. Hintaa tuli onneksi reilusti alle 30e. Söin vielä yhden hotdogin (hodari+juoma 1e!) ja suuntasin kantamuksineni takaisin kämpälle, josta sitten etsiydyin vielä ruokakauppaan. Tänään kävin katsomassa, missä Rengasfirman pääkonttori sijaitsee ja miten sinne pääsee, sekä kiertelemässä keskustaa ja uudestaan ruokakaupassa, kun näin alussa pitää täyttää kaappeja, muttei jaksa kantaa paljon kerralla koska kauppa ei ole aivan lähellä. Nyt illalla juttelin vähän vuokranantajani kanssa, jonka ansiosta minulla nyt on ainakin jonkinlainen netti, tosin jaan kaapelin yhden toisen tyypin kanssa ainakin toistaiseksi. Tutustuin myös yhteen kimppakämpässä asuvaan tyttöön ja yllätyksekseni sain puhuttua hänen kanssaan saksaa aika hyvin.

Ajattelin nyt listata tähän vähän plussia ja miinuksia tästä asunnosta tähän mennessä.
+ Hyvä sijainti. Alue on rauhallinen, mutta keskustaan on kävelymatka. Myös raitiovaunulla pääsee, jos ei halua kävellä. Rengasfirmaan pääsee bussilla, tai kävellen jos olo tuntuu reippaalta.
+ Vanha kaunis talo, ja talon iästä huolimatta esim. wc ja lämmitys modernit.
+ Paljon tilaa, isot huoneet, täysin kalustettu.
+ Oma asunto, mutta mahdollisuus tutustua myös paikallisiin, vaikuttavat toistaiseksi kivoilta.
+ Pesukone kimppakämpässä.
+ Vuokranantaja aika rento tyyppi.
- Viides kerros, ei hissiä.
- Vuokranantaja saattaa kimppakämppähuoneessaan yöpyessään käyttää keittiötä, toisaalta käy vain n.kerran kuussa ja keittiö on erillinen huone.
- Vuokranantaja vaikuttaa vähän liiankin lepsulta minun makuuni.
- Ei supermarkettia aivan lähellä.
- Koska paikka on täynnä vuokranantajan tavaroita, en tunne asunnon olevan mitenkään erityisesti minun.

Siinäpä noita. Aluksi minua jännitti myös kaasuhella, mutta kokeilin sitä ekan kerran tänään ja hyvin toimi. Kaikki ammattilaiskokithan vannovat kaasuhellan nimeen, koska siinä lämmönsäätely vaikuttaa pannuun heti (koska pannu on suoraan liekin päällä) toisin kuin tavallisessa hellassa, jolla menee aikaa lämmetä ja jäähtyä.

Huomenna menen ekaa kertaa Regasfirmaan tutustumaan. Minun oli myös tarkoitus saada tänään vuokranantajalta vuokrasopimus, jotta voisin mennä Bürgeramtiin rekisteröitymään, koska tarvitsen sieltä Lohnsteuerkarten eli verokortin, mutta saankin sen vasta huomenna joten voin mennä sinne vasta perjantaina.

Loppuun kuvia kämpästä.


Talo.


Kotikatu, tämä talo toinen vasemmalta, jää yläosasta puun taa.


Makuuhuone.


Keittiö.


Talvipuutarha, joka on isompi mutta näkyy tässä vain osittain.

Niin, ja saa niitä kommenttejakin laittaa.

2 kommenttia: