Click for Hannover, Saksa Forecast

maanantai 13. heinäkuuta 2009

Ensimmäinen työpäivä

Melko jännittyneenä astelin tänään ennen yhdeksää sisään Rengasfirman pääkonttoriin ja hissillä viidenteen kerrokseen. Löysin sinne minne pitikin melko ongelmitta, vaikka muuten rakennus tuntuu vielä aikamoiselta sokkelolta. Huomasin muuten, että työmatkaan menee aika tarkkaan 15 min.: puolet ajasta bussissa ja puolet kävellessä bussipysäkiltä töihin. Aloitimme päivän tutkimalla pomoni kanssa yleisesti Rengasfirman organisaatiokaavioita, jotta saan käsityksen siitä, missä työskentelemme ja keihin olemme eniten yhteyksissä. Tämän jälkeen tämänhetkinen harjoittelija Maaren ja Frau L. kävivät läpi erään kielikoeprojektin tämänhetkisen tilanteen. Lähetimme yhdessä joitakin sähköpostiviestejä ympäri maailmaa, ja kylläpä tuntui jännältä, kun niissä pyydettiin lähettämään vastaus minulle, koska Frau L. jäi tänään lomalle elokuun alkuun asti. Olen nyt aika hyvin kärryillä kyseisen projektin tämänhetkisestä tilanteesta. Saamistani mailivastauksista pitää sitten koota tietoja eri excel-tiedostoihin - vaikeinta on muistaa, minne kaikkialle tietoja pitikään syöttää. Puhuimme muuten koko päivän saksaa, koska sanoin aamulla, että yritetään. No, minun roolini oli tietysti toistaiseksi lähinnä kuunnella. Hankalimmaksi osoittautui tietokoneohjelmien käyttö saksaksi, pitää aina hetken miettiä, mitä mikäkin olisi englanniksi tai suomeksi.

Lounastauko oli positiivinen yllätys niin ruuan laadun kuin hinnankin suhteen. Lounasvaihtoehtoja on muutamia, ja niistä useimmat maksavat kolmisen euroa. Käteisellä ei tarvitse pelata, sillä rahaa ladataan myös tänään saamaani työntekijäkorttiin. Tänään söin salaattia ja kananrintaa. Eipä juuri tullut ikävä erään nimeltämainitsemattoman meijerijätin Amican kuuden euron lounaita ;)

Iltapäivällä jatkoin vielä asioihin tutustumista, mutta loppuajan sain selailla itsekseni intranettiä ja tutustua vielä kaikkiin tiedostoihin itsenäisesti, ettei tulisi infoähkyä heti ensimmäisenä päivänä. Pääsin myös lähtemään jo aiemmin, koska minulla ei joka tapauksessa ollut enää mitään tekemistä ja voin tehdä tunnit sisään myöhemmin. Tunnollista työntekijää tosin vaivaa, että ensimmäisen työpäivän jälkeen työaika on jo 1h15min miinuksella...

Toisaalta tänään oli erinomainen päivä lähteä aiemmin, sillä monen sadepäivän jälkeen tänään oli jälleen hellettä. Täydellinen ilta siis tutustua yhteen Hannoverin nähtävyyksistä, Herrenhäuser Gartenin barokkipuutarhaan. Toki siellä on ennen ollut linnakin, mutta se tietysti tuhoutui sodassa...Käveltiin sitten jalkamme kipeiksi puutarhassa. Kotiin palasimme vielä supermarketin kautta. Iltapalaksi odottaa keittiön pöydällä rasiallinen isoja pensasmustikoita, 1,69e! Myös helteisen sään pitäisi jatkua koko viikon.


Barokkipuutarhaa.


Ruusutarha.


Sirje ja patsas.


Tapani ja rakennus, joka ei ulkonäöstään huolimatta ole linna vaan yksi puutarhan rakennuksista.

Huomenna menen töihin kahdeksaksi, yhdeksältä minulla on tapaaminen harjoittelija-asioista vastuussa olevan henkilön kanssa, jolloin kai käymme läpi jotain harjoitteluun liittyviä paperijuttuja jne. Puoli yhdeltätoista ohjelmassa on lääkärintarkastus, ja lounaalle menemme yhdessä jonkin toisen osaston harjoittelijan kanssa, johon Maaren minut tahtoi tutustuttaa. Muuten päivä kuluu johonkin toiseen tällä hetkellä meneillään olevaan projektiin tutustuessa. Odotan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti