Click for Hannover, Saksa Forecast

torstai 27. elokuuta 2009

Kela loistaa taas...

Laitoin Kelaan heinäkuussa paperit väliaikaisesta muutosta Saksaan sosiaaliturvajuttujen takia. Lomakkeeseen tuli osoite Saksassa ja rastitin vielä tarkkaan ruudun „Päätös lähetetään uuteen osoitteeseen ulkomaille“ tms. No, Kela päätti haluta hiukan lisäselvitystä ja kysyä, paljonko saan työharjoittelustani palkkaa (koska jos olen tarpeeksi köyhä, pysyn ilmeisesti Suomen sosiaaliturvassa tai jotain). Voin oikein kuvitella, miten Kelan täti on katsellut mun osoitetietoja ja miettinyt ja pohtinut ja kysellyt ympäriinsä toimistossa ja miettinyt vielä lisää, ja tullut tämän pitkällisen ja vaikean päättelyprosessin lopuksi siihen tulokseen, että kun kyseessä ei vielä ole se rastittamassani ruudussa mainittu päätös, selvityspyyntö kuuluu lähettää Helsingin osoitteeseen. Tällaista logiikkaa ei voi kyllä kuin ihailla. Papereissa lukee että olen muuttanut Saksaan heinäkuun alussa ja selvityspyyntö oli päivätty elokuun puoleenväliin. No, kirje meni siis Helsinkiin, josta Lotta sen lähetti mulle ystävällisesti edelleen tänne. Sain kirjeen käsiini 26.8. illalla, ja selvityksen pitäisi olla perillä Kelassa 28.8. Joo, ei taida ihan onnistua…

Kela saa selvityksensä niin pian kuin mahdollista, mutta ensi viikkoon siinä menee joka tapauksessa. Perustuen aikaisempiin kokemuksiini Kelan kanssa olen nyt kohtalaisen varma, että Kela lähettää mulle heti maanantaina suunnilleen seuraavanlaisen kirjeen:

„Koska emme ole saaneet selvitystä tuloistanne määräaikaan mennessä, olemme saatavilla olevien tietojen perusteella arvioineet kuukausitulonne 8000 euron suuruisiksi ja päättäneet, että olette muuttanut Saksaan ilman aikomustakaan palata. Näin ollen ette kuulu enää Suomen sosiaaliturvan piiriin. Pyydämme teitä palauttamaan huomiseen mennessä Kela-korttinne, Eurooppalaisen sairaanhoitokorttinne, passinne, pankkikorttinne, bonuskorttinne, sekä kaikki muut kortit, paperit ja dokumentit jotka yhdistävät teidät Suomeen millään tavalla, sekä tuhoamaan kaikki muut todisteet suomalaisuudestanne.

Voitte valittaa päätöksestä palauttamalla oheisen valituslomakkeen viime viikon torstaihin mennessä. Mikäli emme ole vastaanottaneet valitustanne määräaikana, ilmoitamme henkilötietonne pikimmiten Suomen rajavartiostolle sekä kaikille Suomeen liikennöiville lento-, rautatie-, juna-, bussi- jne.yhtiöille. Suomeen syntyminen ja Suomen sosiaaliturvaan kuuluminen on lottovoitto, jota kaltaisenne maanpetturi ja rivistäkarkaaja ei ansaitse. Mikäli teidät tulevaisuudessa tavataan Suomen maaperällä käyttämässä millään lailla hyväksenne verorahoilla maksettuja palveluita, joudutte rikosoikeudelliseen vastuuseen törkeästä vapaamatkustajuudesta.

Ystävällisesti,

Kelan täti“

3 kommenttia:

  1. Moi kulta!
    Olen ollut vähän kiireinen,en ole joutanut nettiin.Eilen käytiin metsässä vatussa,saatiin parissa tunnissa kerättyä 5 litraa,vaikka oikeastaan vattuaika alkaa olla jo ohi.Nyt saa iskä talvella mustika-vadelma keittoa,vaikka en ollut joutavinaan mustikkaankaan.Mut kun marjoja oli meilläpäin metsässä tänä vuonna reilusti,toi tutut mustikkaa tällekin laiskurille!Lauantaina meinasin mennä vielä punaherukoita kerämään ja sunnuntaina keitän mehua edellissunnuntaina keittämäni 22 litran lisäksi.Toivottavasti Aikun perheelle uppoa mehua,mutta en ilkeä marjoja pensaaseenkaan jättää!
    Iskä harrastaa "Tienraivausta Karjalassa"!Kait tiedät sen maalauksen,missä repivät maasta isoja kantoja!Eli iskä kaivaa meidän pihalla isoja männynkantoja ylös,että saa autotallin sivuun leveämmän kulkuväylän ylärinteeseen tulevalle aitta-puuvaja rakennukselle.
    Viime lauantaina,kun tulin kaupalta,iskä ruskettunut ylävartalo paljaana,farkunvyötärön alta paljastunut alushousun punainen teksti KALVIN KLEIN,nojasi lapioon ja jututtii naapurin rouvaa!Rouvalla oli kovasti asiaa!,minä tulin sisälle nauraamaan.Sitten en voinut vastustaa kiusausta,kännykä käteen ja ulos ja nappasin iskästä kuvan!Tulet sen joskus näkemään!Iskän onneksi en osaa laittaa kuvaa nettiin!
    Rakastaen äiti

    VastaaPoista
  2. Kelan kirje mainio =) Yksinään täällä hihitän, onneks Pasi ei nuku vielä... Mutta jotain tuollaista varmasti tulee =)

    Hyde

    VastaaPoista