Click for Hannover, Saksa Forecast

lauantai 25. heinäkuuta 2009

"Sen täytyy olla nainen!"

Ylläolevalla lauseella kommentoi paikallista kesäsäätä eräs kollegoistani after workissa ikkunasta ulos katsoessaan tällä viikolla. Vaikka näin feministinä en kaikista tuohon lausahdukseen liittyvistä juonteista tykkääkkään, niin täytyy kyllä sanoa, että sää on täällä toisenlainen kuin Suomessa. Suomessa kesällä päättelen sään katsomalla ikkunasta aamulla ulos ja pukeutumalla sen mukaan: jos ulkona paistaa aurinko, voi päälle laittaa kesävaatteet. Jos taas sataa, pitää ottaa takki mukaan. Loppupäivän sää pysyy melko samana. Viimeisen kolmen viikon aikana olen huomannut, että Pohjois-Saksan säällä on täysin omat sääntönsä ja oikkunsa, joihin minulla on vielä totuttautumista. Aamulla ikkunasta ulos katsoessa ja säätä arvaillessa voi nimittäin toteutua mikä tahansa seuraavista skenaarioista:

1. Ulkona paistaa aurinko. Laitan päälle kesävaatteet ja huomaan olleeni oikeassa, sää on koko päivän aurinkoinen ja lämmin. Näitä päiviä on ollut mukavasti, mutta ei vielä tarpeeksi.

2. Ulkona paistaa aurinko. Laitan päälle kesävaatteet ja jätän takin ja sateenvarjon kotiin. Viimeistään n.15 minuutin päästä siitä kun olen sulkenut ulko-oven takanani, tulee valtava tuulenpuuska joka kerää taivaanrannassa piilotelleet sadepilvet hetkessä yhteen ja taivaat aukeaa. Ilman sadettakin lämpötila jokatapauksessa tippuu hetkessä useamman asteen. Loppupäivän sää vaihtelee äkkiarvaamatta aurinkoisen ja sateisen välillä

3. Ulkona on sateista ja pilvistä. Laitan takin päälle ja otan sateenvarjon mukaan. Viimeistään n.15 minuutin päästä siitä kun olen sulkenut ulko-oven takanani, alkavat pilvet rakoilla ja aurinko porottaa kuin viimeistä päivää. "Hahaa!", ajattelen. "Minua ei Ala-Saksin La donna e mobile -tyyppinen sää enää huijaa, en varmasti ota takkia pois, koska kohta on kuitenkin taas kylmä!". Kun sitten jonkun ajan kuluttua lämpöhalvauksen partaalla luovutan ja riisun takkini, tulee samantien taas se valtava tuulenpuuska ja ne pilvet... Loppu kuten kohdassa 2.

4. Ulkona on sateista ja pilvistä. Laitan takin päälle ja otan sateenvarjon mukaan. Alhaalla astun ulko-ovesta suoraan painostavaan, hiostavaan kuumuuteen. Koko päivänä ei pilvistä huolimatta sada pisaraakaan.

Tänään sää oli tyyppiä 3. En edes jaksa laskea, montako kertaa harkitsin riisuvani takin pois tai toisaalta vetäväni sen tiukemmin ylleni. Kävin katselemassa Lister Meilea, joka on kävely- ja ostoskatu toisella puolella kaupungin keskustaa. Ihan kivalta vaikutti, mukavannäköisiä rakennuksia ja muutamia vähän erikoisempia kauppoja. Lopulta palasin keskustaan, ostin sieltä vihdoin sen Twilightin, kiertelin muutamia kauppoja ja kävelin kotiin sateessa ja tuulessa. Tuuli vaihteeksi taas niin, ettei sateenvarjoa voinut avata, koska se vain kääntyi hetkessä ympäri. Kuulin yhdessä kaupassa radiosta, että maanantaina olisi taas hellettä. Saapa nähdä...

1 kommentti:

  1. "Es gibt kein schlechtes Wetter, nur die falsche Kleidung!" is a german saying. And it definitely is true. You just have to learn how to dress properly. The best thing is the "Zwiebeltechnik" which means you wera a nice light shirt, one of those jackets that are like pullovers (I wear them ll the time, you know what I mean) and then a light jacket that keeps some light rain away aswell but is not to warm. You can choose then what to do: wear only one of the two jackets, open the outer one and keep the other one closed, open both, take both of...
    In case that it raisn you can close both of them and walk even faster. Having a hood on one of the jackets helps aswell to keep your hair dry.
    For your legs you have to decide wether you're more easy feeling cold or sweating. In case you start sweating more easy you wear light but long trousers or a skirt ad just ignore the wind or some raindrops on your legs, when you start freezing more easy you wear jeans and hope you don't sweat to death ;) (It might help to wear those "in-shoe-socks" that don't reach your ankles).
    Try to allways wear shoes where at least the downer parts of your feet stay dry in case there's a light rain or sandals, where your feet dry about as fast as they get wet.
    :) Yeah and just put the small umbrella (we call them Knirps) in your handbag and leave it there. You just never know when you might need it.
    Well and I hope you're enyoing yourself on your free weekend.We can talk about next saturday - I'm free then.
    Love!

    VastaaPoista